Voioasa nevoie mare, intoarsa seara acasa, am constatat ca cele doua becuri functioneaza doar impreuna, intr-o simbioza deplina. Becul care inainte nu functiona, acum dadea ordine: daca eu nu sunt aprins, nici tu nu ai voie sa fi.

Suprematia pe parte electrica a fost condusa de decizia de a monta internetul in casa

1. Prima provocare – nu aveam prize de internet sau cel putin, nu la prima vedere;

Luand-o noi pe cale logica, am inceput sa desfacem prizele. Prima, cea mai apropiata de doza de internet, avea doar un singur cablu, cu 5 fire – not enough for internet. In doza, doua fire de net, insa nici unul de care sa stim ce e cu el. Sunam insisten la nea Dorel… intr-un final suntem victoriosi, aflam ca priza cea mai departata de doza este cea cu internet. De ce? Raspunsul clasic: este conform proiectului. O desfacem nevoie mare si sub masca de plastic – masca cu doua iesiri de telefon, descoperim o mufa de net si una de telefon. Yuuupi, astfel reusim sa identificam si ce e cu firele din doza de net, care este pentru apartament si care pentru a realiza legatura cu firelele de pe hol;

2. A doua mare provocare a venit din dorinta de a identifica firele din afara apartamentului. Acestea erau notate, insa nu se potriveau deloc cu ceea ce stiam noi ca ar putea fi: am incercat dupa presupunerilor noastre.. gresit, am incercat acelasi tip de apartament de la etajele superioare si inferioare, gresit, am incercat primul tip de numerotatie folosit, luat in sens invers, gresit. Nimic nu functiona. In consecinta am pus din nou mana pe telefon, sa discut cu nenea Dorel, care ma intreba foarte contrariat daca sunt de profil tehnic, ca el vrea sa vorbeasca cu cineva de profil tehnic. In momentul respectiv, cred ca si daca as fi terminat cea mai non-tehnica facultate as fi spus ca am studii tehnice. Si astfel am aflat de la nea Dorel, ca trebuie sa incercam toate firele de pe etajul nostru, pentru a fi castigator.

Astfel ne-am decis sa convocam o mare reuniune de Dorei si sefi de Dorei, sa vedem si noi ce e pe planul acela minune si sa remediem problemele care au ramas nerezolvate.

Prima intrevedere – o reusita toatala… am vazut doua planuri, nici unul final, nici unul care sa corespunda cu realitatea. La intrebarea si noi daca vrem sa semnam procesul verbal de receptie, pe ce proiect semnam? Am primit drept raspuns o alta intrebare – cum pe ce proiect? semnati ca totul merge, ca este conform cu ceea ce ati gasit in apartament. ce am gasit in ziua respectiva in apartament: doi meseriasi cu mirarile lor 🙂 – de ce avem 5 intrerupatoare in sufragerie? ca ei stiau ca trebuie sa fie doar 3; de ce avem o lusta in plus, ca parca erau doar 4, de ce avem aplice pe perete? Ultima inca este si pentru noi o intrebare intrebatoare…

Totul era conform proiect. Care proiect? Detalii…..

A doua intrevedere… si mai de succes. Cu o zi inainte stabilisem sa ne vedem la 7:30 (da, ora accea matinala, cand auzi ceasul ca suna si ai vrea sa te intorci pe partea cealalata), ca sa reparam ce mai era lasat in coada de peste. Dupa 45 de minute de asteptat si sunat.. nea Dorel junior a hotarat sa apara la usa, voios nevoie mare. L-am rugat sa revina a doua zi, la ora stabilita.

A treia intrevedere a fost un real succes. Dorel junior a reusit sa remedieze ultimele probleme :), insa bineinteles, a venit fara proiect. Detalii…..

 

Comments

comments

Leave a Reply